Ni hittar oss i

Uppland

Dränering Uppland

Har du koll på fukten?

Vi jobbar med dränering & enskilt avlopp i Uppland

Har du nyligen köpt ett äldre hus eller äger du ett hus som byggts under 1960- eller 1970-talet? Då är det sannolikt att det behöver dräneras om. Utför en dränering innan det uppstår fuktskador. Skadorna kan leda till mögel som kan bli en stor olägenhet för de boende i huset. Har du en källare kan du själv undersöka källarväggarna för att se om det finns missfärgningar eller om färgen har börjat flagna. Du kan också lukta dig till fukt, vilket oftast ger en unken doft i tyg som förvaras i källare. Är du osäker kan du kontakta oss på Gårdsmark så att vi kan komma ut och utföra en kostnadsfri fuktmätning av din källare och inspektera grunden.

Det är jag som är din kontakt i Uppland

Dränering i Uppland

En dränering i Uppland går att utföra i stort sett året om. Faktum är att många väljer att utföra dränering under vinterhalvåret då marken är hård så att inte trädgården blir allt för förstörd. Eftersom marken runt grunden värms upp av husvärmen så är det sällan det blir tjäle runt husgrunden. När vi genomför en dränering behöver vi gräva upp ett schakt runt husets sidor. Schaktet behöver vara så pass djupt så att det går en bit under husets bottenplatta. Därefter tar vi bort gammal dränering och lägger nya dräneringsrör utifrån nuvarande branschregler. Finns det källare så rensar vi bort gammal asfalt och sätter sedan en gummimatta som skyddar mot fukt. Därefter lägger vi nya fyllnadsmassor som behöver få lite tid att sätta sig innan du sedan kan återställa din trädgård.


Tilläggsisolera i samband med dränering

Har man en källare är det många som väljer att tilläggsisolera källarväggarna utvändigt. Detta gör att källarväggarna dels får ett bra skydd mot fukt men även att källaren behåller värmen inomhus. Om man väljer att isolera källarväggarna kan man sedan inreda källaren. Man får samtidigt ned husets uppvärmningskostnader något då värmen inte läcker ut genom källarväggarna.


Enskilt avlopp i Uppland

Har du en fastighet som har enskilt avlopp är det viktigt att avloppet följer de regler och bestämmelser som varje kommun har, vilket det är du som ägare som är ansvarig för. Ett läckande avlopp kan bidra till både miljöförstöring men även olägenheter för de boende i området och kan också leda till att du får böter. Vi är experter på enskilt avlopp och kan hjälpa dig med både projektering och utförande då du behöver byta enskilt avlopp i Uppland. Du kan kontakta oss på Gårdsmark för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera ditt avlopp och lämna rådgivning kring ditt nya enskilda avlopp, utan att du förbinder dig för något.


Boka kostnadsfri fuktmätning

Misstänker du att du har fukt i källaren eller är ditt hus äldre än 40 år kan du vända dig till oss på Gårdsmark som erbjuder privatpersoner kostnadsfria fuktmätningar. Vid en fuktmätning kommer vår fukttekniker att kontrollera luftfuktigheten i källaren och källarens väggar. Teknikern utför även en visuell syn av marken runt huset och av husets grund. Därefter får du ett protokoll med förslag på eventuella åtgärder. Det är inte säkert att det krävs en omdränering om du fått in fukt i källaren utan det kan också bero på andra faktorer. Du kan använda formuläret på vår hemsida för att boka en kostnadsfri fuktmätning.