Dränering i Ludvika

Dränering av hus i Ludvika

Om du bor i ett hus i Ludvika kommer du förr eller senare att behöva utföra en dränering. Det innebär att din husgrund kommer att friläggas runt om med hjälp av en grävmaskin och sedan kommer du att behöva lägga nya dräneringsrör och sätta fuktskydd på husgrunden. En dränering har en livslängd på cirka 25 till 30 år. Om du har ett hus som är byggt före 1980-talet och som inte har dränerats de senaste åren så är ditt hus sannolikt i behov av en ny dränering i Ludvika. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster och om hur vi kan hjälpa dig med din husdränering.

Så här vet du om ditt hus behöver ny dränering i Ludvika

Det finns flera olika tecken som du kan hålla utkik efter som talar om ifall din dränering inte fungerar. Om det i samband med regn samlas massor av vatten vid din husgrund kan det bero på att din dränering inte kan leda bort vattnet. Om du har en källare kan du inspektera väggarna inomhus och leta efter svarta fläckar, mögel eller färg som lossnat. Det är tecken på att det finns fukt i källaren. Ofta brukar det även finnas en unken doft i källaren då det finns fukt.


Boka kostnadsfri fuktmätning

Om du är osäker på om din dränering fungerar eller inte kan du kontakta oss på Gårdsmark. Du kan boka en kostnadsfri fuktmätning för din fastighet. Då kan en av våra fukttekniker komma ut till din fastighet och mäta luftfuktigheten i inomhusluften i källaren och i källarväggar. I samband med besöket gör vi även en översyn av din husgrund och försöker lokalisera varför vatten tar sig in i källaren. Efter mätningen lämnar vi över ett protokoll där du får förslag på åtgärder. Vi kan också lämna ett prisförslag för att åtgärda dina problem.


Vi kan hjälpa dig med enskilt avlopp i Ludvika

Planerar du att installera enskilt avlopp i Ludvika kan du vända dig till oss på Gårdsmark som är specialister på enskilt avlopp och dränering i Ludvika. Vi kan erbjuda dig stöd i hela processen som utredning av förutsättningar och val av avloppssystem. Hjälp med ansökan om tillstånd till kommunen och slutligen installation av ditt enskilda avlopp. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan bistå dig i din process att installera enskilt avlopp i Ludvika.