Måste man dränera

Måste man dränera om sitt hus vid fukt i källare?

Har man fått in fukt i sin källare så är risken stor att det kommer utvecklas mögel, som kan vara ohälsosamt för de boende i fastigheten. Om man inte åtgärdar fukt snarast så kommer den fortsätta att komma in i källaren, vilket ökar risken för att fukten vandrar vidare till golv och väggar inne i fastigheten. Det kan i sin tur innebära att man behöver genomföra kostsamma reparationer.

Om man har fukt i källare kanske man måste dränera sitt hus

Om man upptäcker att man har fukt i sin källare behöver man snarast utreda var fukten kommer från. Det kan bero på att man har en vattenskada för att ett rör spruckit eller att vatten som samlas vid husgrunden inte rinner iväg för att marken lutar in mot huset. Vanligaste orsaken är dock att husets dränering inte längre fungerar och då måste man dränera om sitt hus.

Hur vet man om det finns fukt i källare?

Enklast att se om det finns fukt i en källare är att inspektera väggar och golv för att se om det finns svarta fläckar. Färg som flagnar från väggen kan också vara ett tecken på att det finns fukt. Man kan också försöka lukta sig till fukt, som avger en unken doft och som oftast sätter sig i tyg.

Om man misstänker att man har fukt i källare, även om man inte kan se fuktutslag, kan man kontakta oss på Gårdsmark. Då kan vi göra ett hembesök och utföra en kostnadsfri mätning av luftfuktigheten i din källare. Samtidigt gör vi även en allmän översyn av din husgrund utvändigt så att vi kan lämna förslag på lämpliga åtgärder. Offert med ett fast pris för vårt arbete för att åtgärda dina fuktproblem får du direkt på plats.

Anlita oss på Gårdsmark då man måste dränera sitt hus

Att låta oss på Gårdsmark hjälpa till med dränering när man måste dränera sitt hus är helt okomplicerat. Vi kan åta oss din dränering året om och är dessutom certifierade montörer av ett flertal marknadsledande dräneringssystem. Det innebär att du kan vara trygg med att arbetet utförs korrekt, enligt gällande branschregler och med godkänt material för ett perfekt resultat.

Då vi är specialister på dränering så utför vi arbetet med att dränera om ditt hus med största försiktighet för att minimera skador på din tomt. Själva dräneringen sker säkert så att din fastighet inte riskerar att röra på sig men även så att jordmassor inte rasar in och skadar de som utför arbetet.

Vill du samtidigt passa på att isolera din källare, exempelvis om du ska inreda källaren eller om du vill sänka dina uppvärmningskostnader, kan vi även hjälpa dig med detta. Rådgör med våra dräneringsexperter vid vårt hembesök så får du all information som du behöver inför både dränering och isolering.

Kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök

Gårdsmark är ett markentreprenadsföretag som har huvudkontor i Dalarna men som utför tjänster som dränering och installation av enskilt avlopp över större delen av Sverige. Vi har främst specialiserat oss på dränering och enskilt avlopp vilket har lett till att vi genom åren blivit experter inom dessa områden.

Vi har yrkesutbildade medarbetare som varit verksamma inom branschen under en lång tid. Denna kunskap och den gedigna erfarenhet som våra medarbetare besitter gör att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar för alla typer av dräneringar.

Har du någon fundering?