Optidrain system

Fördelar med att använda Optidrain system

När ett hus har fått fuktskador i husgrunden eller i källaren är det viktigt att kontrollera om fastigheten har en dränering som inte fungerar. Fukt kan leda till mycket kostsamma reparationer och även till att utveckla mögel som kan få personer som är boende i fastigheten att bli sjuka. I samband med en husdränering är det många som väljer att isolera källarväggar så att det går att inreda källaren. Det är också vanligt att isolera för att skapa ett bättre inomhusklimat i källaren som gör att kostnaden för husets uppvärmning också minskar. Vi är specialister på husdränering och vi använder oss bland annat av Optidrain system i samband med att vi isolerar källarväggar, vilket ger källaren en effektiv isolering.

Isolera källaren i samband med husdränering

Om du planerar att inreda din källare eller om du vill få ned husets uppvärmning genom att isolera källarväggarna finns det flera olika isoleringsskivor som du kan välja mellan. Det viktigaste är att du väljer isoleringsskivor som också ger källarväggarna ett bra fuktskydd. Isolering ska alltid ske på källarväggarnas utsida så att väggarna skyddas från att fukt tränger in samtidigt som den fukt som finns i väggarna släpps ut genom isoleringen. Vi på Gårdsmark arbetar främst med Optidrain system som har mycket bra isolerande egenskaper men som också ger källarväggarna ett mycket bra fuktskydd.

 

Du är välkommen att kontakta oss på Gårdsmark för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din dränering. Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök där vi utför en fuktmätning och lämnar förslag på åtgärder. Vi är SGC-certifierade inom grundfuktskydd och lämnar dessutom mycket generösa garantier på både arbete och material. Det gör att du som kund kan känna dig trygg med vårt arbete även efter att vi är klara.


Fördelar med Optidrain System

  • Optidrains skivor har en unik uppbyggnad som består av expanderade polystyrenplastkulor som är omslutna av latexlim och biturmen. Detta bidrar till att skivorna inte absorberar fukt eller vatten. Skivorna har också öppna porer som gör att fukt eller vatten som finns i källarväggarna kan transporteras ut genom skivorna. Genom att isolera med Optidrain håller man fukt utifrån borta från väggarna medan fukt inifrån släpps ut genom skivorna.
  • Optidrain har en mycket hög isoleringsförmåga som ser till att hålla kyla ute från källarväggarna samtidigt som den inte släpper ut inomhusvärmen. Det gör att en isolering med Optidrain kan bidra till att sänka fastighetens uppvärmningskostnader.
  • Skivorna är mycket lätta samtidigt som de är mycket enkla att arbeta med och montera. Detta gör att det går fort att isolera källaren samtidigt som isoleringen blir mycket väl utförd.
  • När man dränerar med Optidrain isoleringsskivor kan du använda den gamla fyllnadsjorden. Det innebär att du dels slipper köpa nytt fyllnadsmaterial samtidigt som du slipper extra transporter av både nytt och gammalt fyllnadsmaterial.
  • Optidrain isoleringsskivor kan också använda som underlag för fastighetens bottenplatta istället för cellplast. Det gör att fukten kan tränga ut åt både hållen och därmed hålla betongplattan fri från fukt men även bidra till en bra isolering.