Dräneringssystem

Vad kostar det att montera ett komplett dräneringssystem?

Många fastighetsägare väljer att dra på att utföra en dränering på grund av att det kostar en del pengar. Faktum är nog att många inte ens tänker på att de behöver genomföra en dränering förrän skadan redan är skedd. Nackdelen med att inte dränera om sitt hus löpande är att det finns en risk för att fukt och mögel kan ställa till med stora skador som kan bli mycket dyrbart att reparera. Därför bör man vara noggrann med att dränera om sin fastighet cirka vart 30:e år, om det inte innan dess uppstått fuktskador, för att slippa olägenheter, ohälsa och dyra reparationer.

Kostnaden för att montera ett komplett dräneringssystem

Vad det kostar att montera ett komplett dräneringssystem beror på flera olika faktorer. Bland annat påverkar vilken typ av husgrund man har, vilka förutsättningar som gäller för fastighet och tomt och vilken typ av dräneringssystem man väljer priset för ett dräneringssystem. Om man väljer att endast lägga en ny markdränering, ansluta till befintlig dräneringsbrunn och sätta fuktskydd på husgrunden och källarväggar så behöver det inte bli så dyrt.

Ska man däremot lägga helt ny dränering, inklusive dräneringsbrunnar och ny anslutning till kommunens dagvattensystem, samt fuktskydd med isolering för källare kan det kosta en del pengar. I gengäld får man ett dräneringssystem som har mycket lång livslängd som dessutom värmer upp källarväggarna så att man kan sänka sina uppvärmningskostnader.

Kontakta oss på Gårdsmark för konsultation kring dräneringssystem

Om du är osäker på vilken typ av dräneringssystem du ska välja för din fastighet eller om du vill få experthjälp vid val av dräneringssystem kan du kontakta oss på Gårdsmark. Då kan vi göra ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera din tomt och fastighet och därefter lämna förslag på lämpligt dräneringssystem för din fastighet. Du kan också få en offert med ett fast pris direkt på plats så att du har alla förutsättningar klara inför att du ska dränera om ditt hus.

När du anlitar oss på Gårdsmark för att dränera om ditt hus kan du använda dig av ROT-avdrag vid dränering. Det innebär att du kan göra en skattereduktion på 30 % av våra arbetskostnader. Avdraget får du direkt på vår faktura.

Välj ett komplett dräneringssystem

Har din fastighet en källare kan du välja ett komplett dräneringssystem från exempelvis Optidrain eller Isodrän. Dessa system består av en skiva som är tillverkad med cellplastkulor som gjuts ihop till en cellplastskiva och som har en livslängd på minst 50 år, om de monteras rätt. Dessa system ger dina källarväggar ett fuktskydd, en dränering och isolering. Tack vare skivornas utformning och struktur så är de helt vattentäta och suger inte åt sig fukt samtidigt som de släpper ut fukt inifrån.

Dessutom får du en effektiv isolering som ger dig ett bättre inomhusklimat i källaren samtidigt som du kan sänka dina uppvärmningskostnader för din fastighet.

Låt oss på Gårdsmark hjälpa dig med din dränering

Gårdsmark har sitt huvudkontor i Dalarna men utför dränering på flera orter runt om i Sverige. Vi har specialiserat oss på tjänster som dränering och enskilt avlopp vilket genom åren gjort oss till experter inom dessa områden.

Våra medarbetare är utbildade och har en lång erfarenhet inom branschen. Dessutom är vi certifierade inom Säker Grund och olika dräneringssystem som exempelvis Optidrain. Det innebär att då du anlitar oss kan du vara säker på att du får arbetet utfört enligt gällande branschregler och med högsta kvalitet. Dessutom kan vi även erbjuda dig branschen bästa garantier.

Har du någon fundering?