Optidrain

Hur monterar man Optidrain system?

Planerar du att dränera om ditt hus kan du passa på att även isolera dina källarväggar och få en varm och torr källarvägg som bidrar till ett bättre inomhusklimat i källaren. Om du väljer att isolera med Optidrain får du inte bara en bra isolering utan även väggar som är fuktavvisande och dränerande. När du väljer att isolera din husgrund och dina källarväggar får du ett perfekt inomhusklimat som gör att du kan inreda din källare och använda som bostadsutrymme. Andra fördelar är att du slipper oroa dig för fukt med tillhörande mögel under de närmsta 50 åren. Dessutom kommer du märka av att isoleringen bidrar till att sänka dina kostnader för uppvärmningen.

Varför använda Optidrain?

Optidrain är ett marknadsledande dräneringssystem som fyller flera viktiga funktioner. Skivorna är fuktskyddande, dränerande och värmeisolerande vilket gör att du slipper oroa dig för framtida fuktskador. Skivorna har dessutom en unik struktur som gör att den släpper ut fukt och vatten som kommer inifrån väggen, så att fukten inte blir kvar i väggarna.

Hur går en dränering och montering av Optidrain till

När du behöver hjälp med att dränera ditt hus och samtidigt isolera dina källarväggar kan du kontakta oss på Gårdsmark som är proffs på dränering. Dessutom har vi certifierade montörer som är utbildade inom Optidrain. Det gör att du kan vara trygg med att arbetet utförs korrekt, med rätt material och enligt gällande branschregler för högsta kvalitet och maximal livslängd.

Vår arbetsprocess då vi dränerar och isolerar din husgrund

Till att börja med behöver vi komma ut till din fastighet för att göra en inspektion kring din husgrund så att vi kan uppskatta arbetets omfattning. Vi utför kostnadsfria hembesök där vi även kan bistå med konsultation kring din dränering och isolering. Efter vårt möte kan vi överlämna en offert med ett fast pris för att dränera om och isolera din husgrund med Optidrain system.

  • När du accepterat vår offert börjar vi med att gräva upp runt din husgrund med hjälp av en större eller mindre grävmaskin. Oftast frilägger vi en eller två sidor i taget så att det inte finns en risk att din fastighet rör på sig. Vi behöver gräva ett schakt som är cirka 1 meter brett och som har ett grävdjup som går under din husgrunds lägsta punkt med några decimeter.
  • Därefter plockar vi bort alla gamla dräneringsrör och lägger ett lager med makadam.
  • Slutligen monterar vi de nya dräneringsrören som lindas in i en textilduk som ser till att inte lera och jord täpper igen dräneringsrören. Slutligen omsluter vi rören med ett lager makadam.
  • Efter att de nya dräneringsrören är lagda kan vi sedan isolera din husgrund med Optidrain. Innan isoleringen kan påbörjas behöver den gamla isoleringen tas bort och källarväggar rengöras helt från kallasfalt.
  • Därefter lagas din källarvägg så att det inte finns skador eller sprickor i väggen och så att vi får ett jämnt och fint underlag att montera isoleringsskivor.
  • Skivorna monteras på väggen enligt de instruktioner som getts av tillverkarna. Därefter monteras en tygduk utanpå skivorna. Den ska hålla skivorna torra och fria från fukt samtidigt som den andas vilket innebär att eventuell fukt inifrån släpps igenom.
  • Slutligen lägger vi igen schaktet med de gamla schaktmassorna.

Boka kostnadsfritt hembesök då du vill få hjälp med dränering

Gårdsmark är ett markföretag som har specialiserat sig på husdräneringar vilket har gjort att vi idag har en stor kunskap och massor av erfarenhet inom området. Våra medarbetare är utbildade och certifierade inom Säker Grund vilket borgar för att vi alltid utför vårt arbete med högsta kvalitet för 100 % kundnöjdhet.

Gårdsmark har sitt huvudkontor i Dalarna men utför tjänster över stora delar av landet. Om du vill få hjälp med dränering för din fastighet är du välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök.

Har du någon fundering?