Isodrän livslängd

Hur lång livslängd har Isodrän system?

Planerar du att inreda din källare eller har du tröttnat på dina höga kostnader för husets uppvärmning kan du välja att isolera din husgrund och dina källarväggar. Att isolera sina källarväggar gör man lämpligen i samband med att man ska dränera om sitt hus. Det finns flera olika dräneringssystem att välja mellan idag men ett av de mest effektiva är Isodrän som har lång livslängd. Det innebär att det skyddar dina källarväggar mot fukt, dränerar väggen och håller den varm en lång tid framåt.

Vad är Isodrän?

Isodrän är en svensk uppfinning som har funnits i cirka 30 år. Idag är Isodrän ett populärt dräneringssystem på både den svenska och den nordiska marknaden. Isodrän tillverkas med cellplastkulor som tillsammans med ett egenutvecklat lim gjuts samman till hela skivor.

Det gör att skivorna är fukt- och vattenavvisande samtidigt som de har en struktur som gör det möjligt för fukt som kommer inifrån källarväggen att passera ut genom skivorna. Isodräns skivor har också en bra isolerande effekt vilket gör att skivorna effektivt stoppar värmeförluster genom källaren och husgrunden.

Hur lång livslängd har Isodrän?

Om isodrän monteras korrekt och enligt tillverkarens specifikationer har isodrän en livslängd som uppgår till minst 50 år. Med en livslängd på 50 år kommer Isodrän att hålla fukt borta från din källare och husgrund under en lång tid framöver samtidigt som skivorna också kommer hålla dina väggar varma.

När du väljer att dränera om ditt hus och samtidigt isolera med Isodrän kommer du få ett varmare klimat i källaren men också minskade uppvärmningskostnader för din fastighet.

När är det dags att dränera om sitt hus?

Det finns flera tecken som talar om när man måste dränera sitt hus som exempelvis den tidigare dräneringens ålder. En dränering utförd före 1980-talet är idag helt obefintlig då de rör som användes på denna tid för länge sedan har vittrat sönder.

Vanligast vet man att det är dags att dränera då fukt tränger in i källaren. Vad som händer om man inte dränerar är att det finns en risk att det utvecklas mögel, vilket är ohälsosamt för de boende, men även att fastigheter får fuktskador som är dyrbara att reparera.

Upptäcka fukt i en källare

Det man kan leta efter är om det finns svarta fläckar på väggar eller golv, vilket är det vanligaste tecknet på att det förekommer fukt. Färg som flagnar från väggarna är också ett tecken på att det kan finnas fukt i källaren. En unken lukt i källaren, som ofta sätter sig i tyg, är också något som talar för att det finns fukt i källaren.

Om du misstänker att du har fukt i din källare kan du kontakta oss på Gårdsmark. Då kan vi utföra en kostnadsfri fuktmätning av inomhusluften i din källare och av fuktkvoten i väggarna. Vid vårt hembesök gör vi också en visuell översyn av din källare och runt husgrunden. Därefter kan vi lämna förslag på lämpliga åtgärder och även ett prisförslag för att lösa dessa.

Låt oss på Gårdsmark dränera och isolera ditt hus

Gårdsmarks medarbetare är certifierade inom Säker Grund och är också utbildade inom Isodräns isoleringsprodukter. Det innebär att då du väljer att anlita oss för att isolera ditt hus med Isodrän får du en lång livslängd på din isolering.

Gårdsmark har sitt huvudkontor i Dalarna men utför tjänster i större delarna av Sverige. Våra yrkesutbildade och erfarna medarbetare är proffs på allt inom dränering och enskilt avlopp. Det innebär att då du anlitar oss för din dränering kan du vara trygg med att du får arbetet utfört med högsta kvalitet.

Har du någon fundering?