Dränering

För- och nackdelar med att utföra en dränering på vintern

Självklart kan du utföra en dränering av ditt hus under hela året, dock är det många som fördelar att vänta tills vintern då en dränering inte förstör tomten lika svårt. Under vintern är marken hårdare vilket gör att de maskiner som används för dräneringen inte lämnar lika djupa spår efter sig i marken. Om du misstänker att du har fått in fukt i din källare eller om din fastighets dränering är över 30 år gammal kan du hos Gårdsmark beställa en kostnadsfri fuktmätning utan att du förbinder dig för något. Vi är experter på husdränering och kan erbjuda dig dränering av din fastighet till konkurrenskraftiga priser.

Bästa årstiden för att utföra en dränering

Den allra bästa årstiden att utföra dränering är under början på våren eller senare på hösten. Dock är det många som väljer att undvika att utföra dräneringen under sommaren då marken är extra känslig. För att få minst skador på marken bör man dock vänta tills vintern då tjälen har börjat lägga sig i marken vilket gör marken hård och mer tåligt. Dessutom bör man alltid undvika att arbeta med maskiner på tomten då det regnar eller då snön smälter eftersom det bidrar till att göra marken mer känslig för spår och skador.


Fördelar med att utföra dränering på vintern

  • På vintern när tjälen har lagt sig i marken är marken mer tålig och klarar därmed av att tunga maskiner framförs på marken utan att de lämnar djupa spår efter sig. Det gör att återställningen av tomten blir både lättare att utföra och mindre kostsam.
  • Förvaringen av fyllnadsmassor gör mindre skada på tomten då marken är hårdare, vilket den är under vintern.
  • När arbetet utförs på vintern blir man inte lidande av att få oreda på tomten då man ändå inte vistas ute på tomten. Att göra dräneringen under sommaren påverkar ens möjlighet att njuta av sommarvädret på tomten.
  • Det är lättare att driva ut fukten från husgrunden och från källarväggarna under vintern än under sommaren. Kylan utifrån och värmen inifrån gör det gynnsamt att utföra en avfuktning.
  • Under vintern kan du erhålla ett bättre pris för din dränering och även få arbetet utfört snabbare då det vanligtvis är mindre att göra för markföretagen.

Nackdelar med att utföra dränering på vintern

  • Ofta är marken kring husgrunden uppvärmd från huset vilket gör att det går att gräva upp den även då det är tjäle i marken. Dock om det är mycket kallt -20 grader eller än mindre kan det vara svårare att gräva upp marken vilket innebär att det kan ta stopp i arbetet.

Kontakta oss då du ska dränera din fastighet

Gårdsmark har utfört markarbeten som bland annat dränering av fastigheter under en lång tid. Våra medarbetare är yrkesutbildade och har en lång erfarenhet inom branschen. Det gör att de är experter på dränering av fastigheter. Du är välkommen att kontakta oss om du vill få en kostnadsfri fuktmätning utförd i din fastighet, helt utan några förpliktelser. Vi kan också lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris för din husdränering.