Skapa torr källare

Få hjälp med att skapa en torr källare

Fukt ställer till med mycket skador i en fastighet som exempelvis att trä får röta, betong och puts vittrar sönder och därmed så tappar dessa byggnadsdelar sin hållfasthet. Utöver det kan fukt bidra till att det skapas mögel som kan göra personer som vistas i bostaden sjuka. Dessutom uppstår fula fläckar på väggar och färgen flagnar samtidigt som man får dras med en unken lukt. Det finns massor av skäl till att man behöver göra allt för att undvika att fukt kommer in i sin fastighet för har den väl fått fäste så kan det sluta med mycket dyrbara reparationer.

Viktigt att fastigheten har ett bra fuktskydd

En fastighet behöver ha ett bra skydd mot fukt som exempelvis en skyddande färg på fasaden och fönster, ett tätskikt på taket och fuktskydd vid husgrunden. Just vid husgrunden brukar skyddet mot fukt vara bristfälligt eftersom det är många som inte tänker på att huset även behöver dräneras cirka vart 30 år. Om huset har en bristande dränering leder det till att fukt kommer in underifrån, under husets platta, eller genom källarväggar.

Dränera för att skapa en torr källare

Genom att dränera om sitt hus får man bort det grundvatten som finns i marken och stora delar av det vatten som skapas i samband med regn och töväder. Det är viktigt att vattnet förs vidare bort från huset så att det inte samlas mot husgrunden, vilket gör att det kan skapa fukt i en torr källare. Det räcker inte med att bara lägga ned nya dräneringsrör för att få bort risken för att det ska bli fukt i en källare utan husgrunden och källarväggar behöver även ett fuktskydd.

Få hjälp med fuktskydd för att skapa en torr källare

Det finns idag ett flertal olika dräneringssystem man kan använda sig av som ger husgrunden och källarväggar ett bra skydd mot fukt. Exempelvis kan man sätta Platonmattor eller annan plastduk på husgrunden. Dessa skydd hindrar fukten att tränga in samtidigt som de låter fukten inne i källarväggen få utrymme att dunsta eller släppas ut genom fuktskyddet.

Om man även samtidigt vill få ett bättre inomhusklimat i källaren, vilket gör att man snabbt kan skapa en torr källare, kan man istället välja att isolera sina källarväggar. Då sätter man cellplastskivor på utsidan av källarväggen, vilket är skivor som både stänger ute fukt men även ser till att hålla källarväggarna varma.

Låt oss hjälpa dig med att skapa en torr källare

Gårdsmark är ett markentreprenadföretag som har huvudkontor i Dalarna men som utför dränering på flera orter i Sverige. Vi har specialiserat oss på dränering vilket har gjort att vi idag är proffs på alla typer av dräneringar. Vår målsättning är alltid att uppnå 100 % kundnöjdhet samtidigt som vi även kan erbjuda våra kunder marknadens bästa garantier.

Våra medarbetare är yrkesutbildade och har lång erfarenhet inom branschen. Det innebär att vi kan erbjuda skräddarsydda tjänster för din dränering och då du ska isolera din husgrund och källare. Självklart är vi också certifierade inom Säker Grund och har utbildning i flera av de ledande dräneringssystemen på marknaden.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera din husgrund och göra en fuktmätning i din källare. Då kan vi därefter lämna rekommendationer kring de åtgärder vi anser är nödvändiga och en offert med ett fast pris för att åtgärda detta.

Har du någon fundering?