Optidrain

Få helt tät husgrund med Optidrain system

Har man fått in fukt i källaren är det vanligt att det beror på att husets dränering inte längre fungerar. Fukt kan leda till omfattande skador om man inte åtgärdar orsaken till att det uppstår fukt i en källare. Dessutom kan fukt utvecklas till mögel vilket kan vara ohälsosamt för de som vistas i fastigheten. Om du vill dränera om ditt hus och samtidigt få en helt tät husgrund kan du välja att isolera med Optidrain system som är ett marknadsledande dräneringssystem i Sverige.

Gör en fuktkontroll i din källare

Det finns flera tecken man kan titta efter om man misstänker att man fått in fukt i sin källare som exempelvis att färgen släpper från väggen eller att det finns svarta fläckar. Det är också vanligt att man möts av en unken doft när man går ned i källaren, vilket också är ett tecken på att det finns fuktskador.

Ibland kan det vara svårt att upptäcka fukt, fast man misstänker att den finns, och då kan man kontakta oss på Gårdsmark för att boka en kostnadsfri fuktmätning av din källare. Det innebär att vi genomför en mätning av luftfuktigheten i luften i källaren men också mäter fuktkvoten i väggar.

Kontroll av husgrunden

Samtidigt som vi utför en fuktmätning gör vi också en visuell översyn av din källare men även runt din husgrund. Det gör att vi kan upptäcka vad det är som bidrar till att du får in fukt i källaren. Den vanligaste orsaken till att man får fukt i en källare är att husets dränering inte längre fungerar. Det kan dock även bero på andra saker som exempelvis att ett vattenrör har brustit eller att stuprören kastar ut vatten mot husgrunden.

När vi har genomfört vår fuktmätning och en inspektion av din husgrund kan vi sedan överlämna förslag på åtgärder. Vi kan också lämna en offert med ett fast pris direkt på plats.

Välj Optidrain system för din dränering

När du behöver lägga ny dränering behöver du samtidigt även sätta nytt fuktskydd på din husgrund och dina källarväggar. Genom att välja Optidrain får du inte bara en skiva som är fuktavvisande utan även en dränerande och isolerande skiva. Optidrain ser till att stänga ute fukten från dina källarväggar och din husgrund men släpper dock igenom vatten och fukt som kommer inifrån källarväggen.

Utöver det har skivan en isolerande förmåga som gör att du får ett behagligt inomhusklimat i källaren, vilket också leder till att du sänker dina kostnader för husets uppvärmning.

Anlita oss för montering av Optidrain system

Vi hos Gårdsmark har lång erfarenhet inom dränering och är dessutom certifierade inom Optidrain System. Det innebär att vi har den kunskap som krävs för att du ska få en helt tät husgrund med en värmeisolerande effekt. Att använda Optidrain för dina källarväggar innebär att du får ett skydd mot fukt och en bra isolering som håller i över 50 år framåt.

När du anlitar oss kan du använda dig av ROT-avdrag vid dränering. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 30 % av våra arbetskostnader. Avdraget får du direkt på vår faktura.

Om oss på Gårdsmark

Gårdsmark är ett välrenommerat företag som är experter på dränering och enskilt avlopp. Vi utgår från vårt huvudkontor i Dalarna men kan erbjuda våra tjänster i större delen av Sverige.

Våra medarbetare är certifierade inom Säker Grund och inom de produkter som vi arbetar med. Det innebär att du kan vara trygg med att du alltid får arbetet utfört korrekt, enligt gällande branschregler och med högsta kvalitet. Dessutom kan vi erbjuda dig marknadens bästa garantier.

Har du någon fundering?