Dränera hela huset

Du kan dränera 2 eller 3 sidor istället för runt hela huset vid en dränering

Även om du inte har fukt i källare eller ser andra tecken på att din dränering inte fungerar bör du ändå dränera om ditt hus om din dränering är lagd före 1980-talet. Detta för att de rör och det material som användes innan 1980-talet för länge sedan har vittrat sönder. Det innebär att det bara är en tidsfråga innan fukt kommer att leta sig in i husgrunden och eventuell källare. Att dränera i förebyggande syfte gör att du slipper framtida problem med fukt samtidigt som du ökar värdet på ditt hus. Du kan samtidigt passa på att isolera dina källarväggar och därigenom sänka dina kostnader för husets uppvärmning.

När du ska dränera runt hela huset

När du behöver dränera din fastighet är det alltid mest kostnadseffektivt att dränera runt hela huset. Dock så går det att dränera 2 eller 3 sidor i taget, om det går att se att det är dessa sidor som är upphov till att det kommer in fukt i fastigheten. Det kan dock vara bra att tänka på att om dräneringen är dålig på 2 eller 3 sidor av huset så är den troligtvis även dålig alla sidor av huset. Då är det mest en tidsfråga innan dränering behöver göras för de övriga sidorna.

Vid en dränering ska maskiner transporteras till fastigheten. Det krävs också en viss process vid uppstarten av ett nytt projekt. Samtidigt kommer dräneringen att påverka din trädgård vilket du senare behöver återställa. Därför är det mest kostnadseffektivt att dränera runt hela huset istället för att behöva utföra dräneringen fler gånger, med ökade kostnader som följd.

Om du vill få hjälp med att dränera runt hela ditt hus

När du planerar att genomföra en dränering av ditt hus kan du kontakta oss på Gårdsmark som är specialister på dränering. Då kan vi göra ett kostnadsfritt hembesök för att inspektera din dränering, husgrund och källare. Vi kan även utföra en fuktmätning för att kontrollera om det finns fukt i källaren. Därefter kan vi lämna förslag på åtgärder och en offert med ett fast pris direkt på plats.

Om du endast vill dränera 2 eller 3 sidor istället för runt hela huset kan vi självklart hjälpa dig med detta också. Våra medarbetare har en lång erfarenhet inom dränering och kan erbjuda dig en skräddarsydd lösning för din dränering utifrån din fastighets förutsättningar.

När är bästa tiden för att dränera runt hela huset?

Med tanke på att arbetet med dränering innebär att maskiner kommer att göra avtryck på din tomt bör du förlägga din dränering till en årstid då marken är hård. Bästa tiden för att dränera är under sen höst, vinter och tidig vår. Sedan blir marken mjuk och under årstider där det finns risk för regn kan det bli stora skador i din trädgård när man genomför en dränering. Desto mer skador din tomt får desto längre tid tar det att återställa din tomt samtidigt som kostnaden för att återställa tomten ökar.

Låt oss på Gårdsmark hjälpa dig med din dränering

Om du behöver dränera runt hela ditt hus kan du vända dig till oss på Gårdsmark som är proffs på dränering och enskilt avlopp. Vi utgår från vårt huvudkontor i Dalarna men utför tjänster på flera orter i Sverige.

Våra medarbetare är utbildade och har varit verksamma inom branschen under en lång tid. Det gör att vi har en stor kunskap och massor av erfarenhet då det kommer till dränering av fastigheter. Våra medarbetare är även certifierade inom Säker Grund och har genomgått produktutbildning för flera ledande dräneringssystem på den svenska marknaden.

Har du någon fundering?