Läs mer om

Enskilt Avlopp

Enskilt Avlopp

Introduktion av enskilt avlopp

Ska du installera ett nytt enskilt avlopp eller behöver du byta ut eller uppgradera ditt befintliga enskilda avlopp finns det en del saker som du behöver tänka på. Ett enskilt avlopp kräver bland annat tillstånd från kommunen och behöver installeras på ett korrekt sätt så att avloppet inte förorenar miljön. Det finns idag hundratusentals fastigheter runt om i Sverige som har valt eller tvingats att välja att installera enskilt avlopp, oftast på grund av att det saknas kommunalt avloppssystem i området. Det är du som fastighetsägare som är ansvarig för att ditt enskilda avlopp uppfyller de krav som kommunen ställer. Beroende på var du bor i landet och var fastigheten är belägen kan det finnas olika krav för enskilt avlopp.

Play Video

Att installera enskilt avlopp

Att välja rätt avloppssystem och installera ett enskilt avlopp kräver kunskap så att inte avloppet döms ut av kommunen och tvingar dig att installera nytt system.

Markinfiltration

I en infiltrationsanläggning renas vattnet genom att det rinner genom biomodulerna och det naturliga jordlagret och sprids via marken till grundvattnet.

Vilka krav finns det på ett enskilt avlopp?

När du installerar ett enskilt avlopp behöver du uppfylla vissa krav som kommunen har beslutat om. Kraven kan variera beroende på i vilken del av landet som din fastighet är belägen.

Miljökrav för enskilt avlopp

De miljökrav som finns för enskilt avlopp finns för att fastigheterna inte ska släppa ut farliga ämnen i naturen.

Hur går jag tillväga då jag ska installera enskilt avlopp

Innan du kan ansöka om tillstånd från kommunen för att installera ett nytt enskilt avlopp eller för att byta ut ett befintligt enskilt avlopp behöver du bestämma vilket avloppsystem du ska installera.

Installation av enskilt avlopp

Efter att du har bestämt dig för ett avloppssystem och sökt tillstånd hos kommunen och fått det beviljat kan du påbörja installationen av ditt enskilda avlopp.

När du anlitar Gårdsmark för ditt enskilda avlopp

Gårdsmark är ett markföretag som är baserat i Dalarna men som utför uppdrag på flera orter i Sverige. Vi har specialiserat oss på husdränering och enskilt avlopp vilket har gjort att vi är experter inom området. Våra medarbetare är yrkesutbildade och stolta hantverkare med en lång erfarenhet inom branschen vilket borgar för att vi alltid utför vårt arbete på ett korrekt och säkert sätt. Utöver det lämnar vi även branschens mest generösaste garantier vilket ger dig en trygghet även efter vår leverans. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster. Du kan också boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi utför en inspektion och lämnar tips och råd, utan att du förbinder dig för något. Därefter kan vi erbjuda dig ett fast, konkurrenskraftigt pris för ditt enskilda avlopp.

Gårdsmetoden

Kompetenta franchisetagare
1.  PLATSBESÖKET

Vår Gårdskarl kommer hem till er och tillsammans tittar ni på en metod som löser ert problem.

På besöket bestäms omfattning, pris och en leveranstid på hela projektet.

dränera runt hela huset
2.  KONTROLL

Efter att beställningen är klar kommer vår maskinist hem till er för att på bästa sätt planera projektet.

Har ni ytterligare frågor så passar det bra att ställa dom vid kontrollbesöket.

Dränering Heby
3.  LEVERANS

För att optimera en bra start anländer materialet och maskinerna samtidigt som arbetet påbörjas.

garanti 15 år
4.  GARANTI

När arbetet är klart kommer vår Gårdskarl tillbaka till er för att säkerställa att ni är nöjda och överlämnar en garanti-dokumentation i både skrift och bild.

Boka kostnadsfri fuktkontroll

Gårdsmark erbjuder kostnadsfri fuktkontroll av din källare och offert direkt på plats.

Klicka på länken nedan och boka in ett kostnadsfritt hembesök idag!