Läs mer om

Dränering

Dränering

Varför behöver man dränera en fastighet?

Skälet till att man har ett fuktskydd under mark är för att vatten och fukt inte ska tränga in i husets grund, bottenplatta och källare. Vatten kommer dels från då det regnar eller då snö smälter men också från dagvattnet. När fukt tränger in i husets grund eller i källaren så kan det bidra till att man får fuktskador i huset som sedan utvecklas till mögel. Mögel kan påverka de boendes hälsa medan fuktskador som har letat sig in i väggar och golv kan leda till mycket kostsamma reparationer. Ett annat skäl till att man dränerar är för att man ska inreda en källare och då behöver isolera väggarna, vilket alltid ska göras på utsidan. Då är det lämpligt att även passa på att lägga nytt fuktskydd i marken.

 

Kontakta oss för mer information om dränering

Gårdsmark har utfört markarbeten sedan många år tillbaka och har yrkesutbildade medarbetare med en lång erfarenhet inom branschen, vi erhåller certifieringen Säker Grund Certifierade från Fuktspärrteknik AB. Det gör att ni kan vara säkra på att arbetet blir utfört på ett säkert och korrekt sätt.

Vi har självklart alla de försäkringar som krävs och lämnar alltid garantier på vårt arbete. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din dränering. Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök där vi utför en kontroll av husets grund och genomför en fuktmätning, utan att du förbinder dig för något.

När är det dags att utföra en dränering?

Det finns inga regler huggna i sten, då vissa fastigheter kan ha en fungerande dränering i upp till 50 år medan andra kanske har en som behöver bytas ut redan efter 15-20 år.

Det finns dock några tumregler att följa, som att det luktar unket i källaren eller om husets fuktskydd är installerat för länge sedan. Läs mer nedan om när det kan vara dags.

Varför fuktspärr?

När det är olika temperatur och lufttryck ute och inne avges den fukt som finns i väggarna så att det blir jämvikt i ångtrycket. När det är svalare inomhus än utomhus, exempelvis på sommaren, blir det också fuktigare i källaren.

Läs mer nedan om  varför en fuktspärr behövs.

Fuktskydda källaren i samband med dräneringen

I samband med med arbetet utförs, behöver också källarväggen fuktskyddas. När man gör det, skall väggen isoleras från utsidan.

Tänk på det här när du dränerar!

Hur kan man som lekman kontrollera om det är okej dränerat eller inte?

Så här går en dränering till

Inledningsvis behöver man gräva upp längs husets alla sidor (inte  nödvändigtvis alla sidor men det rekommenderas). Ofta tar man en sida i taget så att husets grund inte rör på sig och man gräver vanligtvis upp en remsa längs grunden som är cirka 80-100 centimeter brett och så pass djupt så att man hamnar under husets bottenplatta.

Om det finns trappor eller altaner kan det krävas att dessa behöver rivas eller monteras ned, även om man försöker behålla så mycket av dessa som möjligt.

För grävarbetena används vanligtvis en grävmaskin, vilket kommer att göra att delar av tomten kommer att bli skadad. Efter att arbetet är klart får man även återställa tomten så att hjulspår och andra skador blir åtgärdade.

Gårdsmetoden

Kompetenta franchisetagare
1.  PLATSBESÖKET

Vår Gårdskarl kommer hem till er och tillsammans tittar ni på en metod som löser ert problem.

På besöket bestäms omfattning, pris och en leveranstid på hela projektet.

dränera runt hela huset
2.  KONTROLL

Efter att beställningen är klar kommer vår maskinist hem till er för att på bästa sätt planera projektet.

Har ni ytterligare frågor så passar det bra att ställa dom vid kontrollbesöket.

Dränering Heby
3.  LEVERANS

För att optimera en bra start anländer materialet och maskinerna samtidigt som arbetet påbörjas.

garanti 15 år
4.  GARANTI

När arbetet är klart kommer vår Gårdskarl tillbaka till er för att säkerställa att ni är nöjda och överlämnar en garanti-dokumentation i både skrift och bild.

Boka kostnadsfri fuktkontroll

Gårdsmark erbjuder kostnadsfri fuktkontroll av din källare och offert direkt på plats.

Klicka på länken nedan och boka in ett kostnadsfritt hembesök idag!